Tip Petak Niaga

Tip Perniagaan Jangka Masa Panjang.

Tahukah anda bagaimana untuk kita kekal sebagai seorang peniaga yang berjaya hingga ke anak cucu?..

Apa yang perlu ada ialah kesabaran dan jangan tamakkan keuntungan yang cepat. Ini kerana keuntunggan yang segera tidak akan kekal lama.

CTH :
Kedai A: menjual gula-gula dengan harga RM0.50 sebiji.
Kedai B : menjual gula-gula dengan harga RM0.20 sebiji.

Bagi pendapat anda.. kedai manakah yang anda akan pergi selalu?...

Semestinya kedai B bukan!... walaupun untung kecil tetapi pelanggan yang berterusan membolehkan kedai anda ramai orang dan boleh UNTUNG!!Doa Murah Rezeki

‎[Doa mohon murah rezeki]
"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".
AMIN ~

FREE WORLDWIDE SHIPPING

BUY ONLINE - PICK UP AT STORE

ONLINE BOOKING SERVICE